Zawód:*
Jeśli student, to którego roku:
Płeć*
Miejsce zamieszkania:*
Kraj: *
Czynniki ryzyka/choroby współistniejące (można wybrać więcej niż jedną odpowiedź):*
Czy zna Pan/Pani wartość swojego wskaźnika masy ciała (body mass index, BMI)? Jeśli tak, to proszę zaznaczyć odpowiedni zakres:*
Wiek:*
Czy zna Pan/Pani swoja wartość ciśnienia tętniczego krwi:*
Ciśnienie skurczowe:
Ciśnienie rozkurczowe:
Czy zna Pan/Pani swoja wartość cholesterolu:*
Cholesterol całkowity (mg/dl):
Cholesterol LDL (mg/dl):
Trójglicerydy (mg/dl):
Czy zna Pan/Pani swoją wartość glukozy:*
glukoza na czczo (mg/dl):
Jaka jest Pani/Pana zdaniem prawidłowa ilość codziennej dawki soli w diecie?*
Kogo dotyczy według Pani/Pana ograniczenie spożycia soli w diecie?*
Nadciśnienia tętniczego*
Migotania przedsionków*
Osteoporozy*
Otyłości*
Cukrzyca typu 2*
Zaburzeń lipidowych*
Niewydolności serca*
Udaru mózgu*
Depresji*
Otępienia/demencji*
Przewlekłej choroby nerek*
Raka żołądka*
Kamicy nerkowej*
Miażdżycy*
Zaburzeń hematologicznych*
Zaostrzenia RZS*
Progresji raka piersi*
Czy nadmierne spożycie soli jest związane z większym ryzykiem zgonu:*
Czy Pani/Pana zdaniem niedosalanie przygotowywanych posiłków w przeciętnej diecie ograniczy ilość soli o:*
wędliny*
ser żółty*
płatki kukurydziane*
pieczywo*
warzywa konserwowe*
Wpływ nadmiernego spożycia soli w diecie na miażdżycę jest przyczyną: (można zaznaczyć więcej niż jedną odpowiedź)*
Czy według Pani/Pana stosowanie diety ketogenicznej (dieta bogatotłuszczowa i ubogowęglowodanowa, która naśladuje stan głodówki) przez osoby zdrowe:*
Która z wymienionych diet jest najzdrowsza dla serca (także w kontekście zawartości soli)*
Jakie akcje należałoby w Polsce zrobić by skutecznie zwiększyć wiedzę i ograniczyć ilości soli w diecie: (można zaznaczyć więcej niż jedną odpowiedź)*